Kadınların Kurduğu 5 Streetwear Markası

Kadınların Kurduğu 5 Streetwear Markası

FLAW

KADINLARIN KURDUĞU 5 STREETWEAR MARKASI

 

 

Kendi tanımını kendi isminde açıklamasına rağmen, sokak giyimi başlangıcından beri tanımlanması kolay bir stil olmadı. Streetwear aslında çok hızla büyüyerek modanın temellerinde yatan ve herkesin özelleştirebildiği özgün bir tarzdır, bu da onu öne çıkaran en büyük sebeplerden biri. Streetwear olgusu çok sayıda erkek tarafından kullanıldı ve işletildi, ancak son bir kaç yılda sektöre giderek daha fazla kadın sızdı, bunun yanında birçok kadın, kategoriyi oluşturmada ve yıllar içinde onu ileriye taşımada çok önemli bir rol oynamıştır.

 

Melody Ehsani, kendi adını taşıyan hattının başarısını birden fazla Jordan Brand işbirliklerine aktardı ve şu anda daha büyük bir şirketin kadınlarla özgün bir şekilde konuşmasına yardımcı olacağı Foot Locker'da kadın yaratıcı direktörü. Ve bunlar sadece birkaç örnek. Kalabalık bir pazarda ve hızlı moda şirketleriyle rekabet etmek zorunda kalan kadın sokak giyim markaları için bu hala bir mücadeledir, ancak bu markaların çoğu, bir trend haline gelmeden önce kadınlara yönelik iletişimi zorladı. Camella Ehlke'nin Triple Five Soul'u, ana akım markalar 90'larda değilken genç, sanatsal ve yaratıcı bir kadın tüketiciyle konuşuyordu. Kadınlar artık eskiden erkek-merkezli olan stili, onunla yoğun bir şekilde ilişkilendirilen rahat, gündelik estetikten ödün vermeden kadınsı bir dokunuş getirerek değiştiriyorlar.

 

Bu yazımızda kadınlar için kadınların kurduğu 5 streetwear markasından bahsedeceğiz. 




 
resim

X-GİRL

 

Kurucuları: Kim Gordon & Daisy von Furth

 

Sonic Youth'un eski solisti ve bas gitaristi Kim Gordon, 1994 yılında Daisy von Furth ile birlikte şehir merkezindeki sokak giyim markası X-Girl'i yarattığında, onun her şeyin antitezi olmasını istedi. X-Girl, Eli Bonerz, Adam Silverman ve The Beastie Boys'tan Mike D tarafından kurulan ve halihazırda kurulmuş olan X-Large'ın kardeş markasıydı. Gordon ve von Furth, modada ticari bir mecaz haline gelen ve bunun yerine Euro-pop ve preppy tarafında hata yapan “grunge”dan kaçınan giysiler yapmak için yola çıktılar. Çizgi mini etekler, mini A-line elbiseler ve grafik tişörtlerden oluşuyordu. Gordon'un vücudu saran esnek malzeme olan Lycra'ya ve inanılmaz derecede sıkı olan her şeye karşı bir kuralı vardı. ama bu, kadın formunu düşünmedikleri anlamına gelmez. X-Girl'in estetiği, 90'ların sokak ve çılgın kültüründe belirli bir zamanı tanımlamaya geldi. 1994 yılında, X-Girl çok fazla kargaşaya neden olan ilk pist gösterisini sahneledi. “Her şeye karşı” felsefesine sadık kalarak, özgür basını elde etmenin bir yolu olarak New York'ta devam eden Marc Jacobs şovunu fırtınaya sokmaya karar verdiler. 1998'de bir Japon şirketi olan B's International tarafından satın alındı ​​ve yıllar sonra kendisini eyaletlerde yeniden tanıttı. B's International'ın mülkiyeti altında X-Girl, Reebok, Dr. Martens, Dover Street Market London ve MadeMe ile işbirliği yaptı, ancak bir kadın markası olarak mirası bugün hala hissediliyor.








 
resim

Misbhv

Kurucu: Natalie Maczek

 

Rastlantısal bir başarı olan Misbhv , 2016 yılında New York Moda Haftası'nda ilk kez sahneye çıktı. Polonyalı tasarımcı ve eski hukuk öğrencisi Natalie Maczek, markayı üç yıl önce kurduğunda, daha sonra ortaya çıkacak kitlesel popülerliği beklemiyordu. Ne olursa olsun, Maczek piyasada en çok aranan markalardan birini kurmaya devam etti. Rihanna ve Kim Kardashian gibi markanın spor yaptığı isimlerle, Misbhv muhtemelen uzun vadede bu moda akımında kalarak değer katmaya devam edecek. 






 
resim

FUBU Ladies

TASARIMCI: Kianga “Kiki” Miele

 

Kianga “Kiki” Miele, sokak giyimi oyununa yabancı değil. 90'larda Fashion Institute of Technology'de okurken FUBU'nun kurucuları J. Alexander Martin, Carlton Brown, Daymond John ve Keith Perrin ile tanıştı. FUBU'nun ilk uygun erkek koleksiyonlarını tasarlamak için John'un evinde çalışmaya devam edecekti. FUBU, Jordache ile lisans altında üretilen bir kadın serisini piyasaya sürmeye karar verdiğinde, Miele koleksiyonu sıfırdan inşa etti ve FUBU estetiğini genç kadınlar için gerçek bir şekilde tercüme etti. FUBU Bayanlar serisi daha az logo odaklıydı ve uyum ve konstrüksiyona odaklandı. O zamanlar 20'li yaşlarının başında olan Miele, tüketicinin ne istediğini anlamıştı -WWD'deki bir makalede, ilk MAGIC fuarında 40 milyon dolar kazandığını söyledi- ve Ladies serisiyle markanın daha çağdaş bir pazara taşınmasına yardımcı oldu. House of Deréon ve Nicki Minaj'ın giyim serisi için koleksiyonlar oluşturmaya devam edecekti. Hiçbir zaman kendi kadın sokak giyim serisine sahip olmasa da, Miele'nin on yıllardır moda endüstrisini büyük ölçüde etkileyen şehirli kadın giyiminin görünümünü ve hissini yaratmada parmağı olmuştur. Şu anda K.Miele adlı çağdaş bir giyim koleksiyonunu işletiyor ve tasarımcı Farai Simoyi-Agbede ile birlikte Netflix dizisi “Next in Fashion”da yer aldı.




 
resim

Sorella

KURUCU: Heather Sanders

 

Los Angeles'ın gözdesi olan Sorella , tanımayanlar için şehirdeki sokak giyiminin merkezi olarak faaliyet gösteren Melrose Bölgesi'nde bulunuyor. Siyahların sahip olduğu bu işletme, 2012 yılında Heather Sanders tarafından kuruldu. Bu alanda neredeyse hiç deneyimi olmayan Sanders, fiziksel mağazasını sıfırdan inşa etti ve yol boyunca #GirlsTour adlı bir vücut pozitifliği hareketi başlattı. , mağazayı haritaya yerleştirdi ve LA'nın kadınlar için önde gelen sokak giyim butiği haline getirdi.

 




 

 

resim

I Am Gia

 

KURUCU: Alana Pallister

 

Alexa Demie , Euphoria  Sezon 1'de ikonik mor üst ve alt takımı  salladığından beri , I Am Gia sokak giyiminin en abartılı markalarından biri haline geldi. 2018 yılında Alana Pallister tarafından Avustralya'da kurulan I Am Gia, Devon Lee Carlson , Bella Hadid ve şimdi Maddy Perez gibi sosyal medyanın "It Girls" için temel markalarından biri olmuştur. Marka adını, Angelina Jolie'nin oynadığı 1998 yapımı Gia filmindeki ana karakter olan Gia Car angi'den alıyor  . Marka, kadınları kıyafetlerle güçlendirmeye odaklanıyor ve çeşitli eşleşen setler, seksi üstler ve harika altlar satıyor. 




 

Streetwear modası sonsuz opsiyonel tarzlara ve marjinal tasarımlara sahip bir kültür haline evrimleşti, siz de bu kültürün akışına kapılıp tarzınızı öne çıkarın!

Etiketler: Streetwear
Mayıs 12, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR