Nasıl Street Style Giyinebilirsiniz ?

Nasıl Street Style Giyinebilirsiniz ?

FLAW

 
 
NASIL STREET STYLE GİYİNEBİLİRSİNİZ


Önceki yazımızda derinlemesine inceleyerek bilgi sahibi olduğumuz Streetwear modası hakkında bu hafta streetwear’a uymak için nasıl giyineceğimizi ve gardrobumuzu nasıl dolduracağımızı öğreneceğiz.

Streetwear hakkında bir yanılgı varsa o da bu modaya uymanın kolay olduğudur. Streetwear’ın sadece rastgele seçilen t shirt, pantolon ve spor ayakkabı ile tamamlandığını düşünüyorsanız modayı en sıcak haliyle takip ederken marjinal tasarımlar üretmeye çalışan binlerce yüksek moda tasarımcısına ne kadar haksızlık ettiğinizi bir düşünün. Gerçek şu ki, sokak giyimi olsun ya da olmasın, güçlü bir kıyafeti bir araya getirmek akıllıca bir karar vermenin yanı sıra gardırobunuz büyüdükçe üzerine inşa edebileceğiniz ve sürekli farklı şekilde yaklaşarak pencerenizi genişletebileceğiniz bir moda olgusuna dönüşüyor.

Bu yazımızda ise yeni yaz sezonu için FLAW kültürüne göre kıyafetlerinizi nasıl etkili bir şekilde öne çıkarıp streetwear tarzına uyum sağlamanın en önemli etkeni olan güçlü bir kombinin nasıl oluşturulacağını öğreneceğiz.

 
 
OLMAZSA OLMAZ PARÇALAR
PANTOLON

FLAW Bir streetwear kombininin en önemli parçalarından biri Pantolondur çünkü üstünüzde oversize bir tshırt veya sweatshırt varken altınızda taşıdığınız pantolon bu parçalara en çok uyum sağlaması gereken öne çıkan parçalardan biridir. Hem üstünüzde rahatça taşırken hem de ışıltılı bir görünüm sağlamanız için bu yaz pantolon seçimlerinizde krem-bej renklerini tercih edebilirsiniz.

FLAW

Seçeceğiniz tshırt’ün nasıl bir tasarımda veya renkte olacağı tamamen sizin kendi özelleştirdiğiniz kombine göre değişiklik gösterecektir ama bizce hepsinde olması gereken ortak özellik onların kombininize olan etkisidir. Seçeceğiniz Tshirt'ünüz basic, baskılı, nakışlı veya çizgili gibi seçenekler ile karşınıza çıkacaktır. Bu seçeneklerin hepsiyle kendi özgün kombininizi yaratmakta tamamen özgürsünüz.

 

 

FLAW

 
ÇİZGİLİ BİR TSHİRT İLE OLUŞTURULMUŞ OUTFIT KOMBİNİ
 
 
KOMBİN ANALİZİ

Burada kompakt kombinde Aksesuardan ayakkabıya kadar uzanan çok güzel bir renk uyumu; lacivert ve beyaz tonlarını her karede yanyana görüyoruz. Giydiği lacivert-beyaz tonlarındaki bu çizgili oversize tshirt altındaki bol kalıp baggy jean ile hem kalıp hem renk olarak çok güzel bir uyum sağlamış. Şeffaf çerçeveli siyah güneş gözlüğü ve son olarak beyaz tonunu yakalayarak yine kombine uymayı başaran air force 1 ayakkabıyla çok güzel bir outfit olarak göze çarpıyor.
 
 
SPOR AYAKKABI

FLAW

Kimisi bir kombin oluştururken kombinine etkili bir nokta koymak için ayakkabı seçimini sona bırakır, kimisi ise ilk olarak ayakkabı seçiminden başlar ve kombinini buna uydurmayı dener. Bizim bu durumda yapmamız gereken şey hangisinin önce veya sonra olduğu ile ilgilenmeyip kombinimize kattığımız renk uyumuna, oluşturduğumuz kombinin parça ve yapısına odaklanmak olacak.

 

 

Eğer kombininizi bol kalıp bir pantolon ile tamamladıysanız ayakkabınızın da kalın tabanlı bir ayakkabı olması bu iki parçayı ışıltılı bir kompakt halinde bize sunacak. Güzel bir air force ayakkabı ile de basic bir şekilde bu uyumu yine sağlayabilirsiniz.

FLAW

GÜZEL BİR BEJ KOMBİN


Örneğin yukarıda yapılmış olan kombinde Krem bir Baggy Jean Pantolonun altına aynı tonlarda geniş ve kalın tabanlı bir ayakkabı eklenerek arasındaki kontrast etkili bir şekilde tamamlanmış. Bunun aksi halinde yapılmış küçük ve kısa tabanlı bir ayakkabı kombinin baskın etkisini azaltabilirdi.



KOMBİN ANALİZİ

İlk olarak bakıldığında size yaz mevsiminin notalarını hatırlatan homojen bir renk uyumu görüyorsunuz; bu kombinde bej, krem ve kahverengi tonları ön planda. Gelin buna anatomik olarak bakalım:

Head Bölümü: Kullandığı kahverengi şapka ve gözlük altında taşıdığı kombinde en üst safhada yer alıyor ve renk uyumu burada da yakalanmış.

Body Bölümü: Yaz’ın serin esintisini üzerinde rahatça hissedeceğiniz bol kalıp bej ve krem tonlarının homojen olduğu bir gömlek. Altına ise krem renginde hoş ve sade bir baggy jean.

Footer Bölümü: Renkleri oldukça uygun bir şekilde tamamlayan geniş, kalın tabanlı ve kombine noktayı koyan yine krem, bej ve kahverengi tonlarında güzel bir spor ayakkabı.

Her ne kadar bu tarzı kendi cümlelerimiz ile biraz sıkıştırmış gibi görünse de Flaw ailesi olarak asıl amacımızı bu müthiş giyim kültürünü daha fazla insana ulaştırıp modaya yön veren bu streetwear akımında hepimizin tarihi bir izinin olmasını sağlamak.

 
Düşüncelerinizi kendi tarzınız gibi özgür bırakın ve modaya neler katabileceğinizi görün!
Etiketler: streetsyle
Ocak 23, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR